Treceți la conținutul principal

Robert Downey Jr personajul din Omul de fier

Robert Downey Jr personajul din Omul de fier. a evoluat în unul dintre cei mai respectați actori de la Hollywood. Cu o listă uimitoare de credite pentru numele său, el a reușit să rămână proaspătă și proaspătă chiar și după peste patru decenii în afaceri.

Robert Downey Jr personajul din Omul de fier Downey sa născut pe 4 aprilie 1965 în Manhattan, New York, fiul scriitorului, regizorului și filmarului Robert Downey Sr. și actrița Elsie Downey (née Elsie Ann Ford). Tatăl lui Robert era un evreu lituanian jumătate, un sfert de evreu maghiar și un sfert de irlandez, descendent, în timp ce mama lui Robert era de origine engleză, scoțiană, germană și elvețiano-germană. Robert și sora lui, Allyson Downey, s-au scufundat în film și artele spectacolului de la o vârstă fragedă, conducând Downey Jr. să studieze la Centrul de formare a artelor spectacolului Stagedoor Manor din Upstate New York, înainte de a se muta în California cu tatăl său, 1978 divorț. În 1982, a renunțat la liceul Santa Monica pentru a acționa cu normă întreagă. Downey Sr., el însuși și un dependent de droguri, și-a expus fiul la droguri la o vârstă foarte fragedă, iar Downey Jr. va continua să lupte cu abuzul de zeci de ani.

Downey Jr. a debutat ca actor la vârsta de cinci ani în filmul Pound (1970), scris și regizat de tatăl său, Robert Downey Sr .. Și-a construit repertoriul de film în anii 1980 și 1990 cu roluri în Strazile Los (1985), True Woman (1985), True Believer (1989) și Wonder Boys (2000) printre multe altele. În 1992, Downey a primit o nominalizare la Premiul Oscar și a câștigat Premiul Academiei Britanice pentru cel mai bun actor pentru rolul principal al lui Chaplin (1992) Robert Downey Jr personajul din Omul de fier.

În povestile intervievate de Robert Altman (1993), el a apărut ca un artist aspirant de machiaj, al cărui cel mai bun prieten comite o crimă. În Ucigasi, la nașterea lui Oliver Stone, în 1994, împreună cu Woody Harrelson și Juliette Lewis, Downey a jucat rolul unui jurnalist de televiziune tabloid care exploatează sindrofie de ucidere a cuplului ucigaș pentru a-și crește ratingurile. Pentru comedia Heart and Souls (1993), Downey a jucat ca un tânăr cu o relație specială cu patru fantome. În 1995, Downey a jucat în Restoration (1995), cu Hugh Grant, Meg Ryan și Ian McKellen, în regia lui Michael Hoffman. De asemenea, în acel an, a jucat în Richard III (1995), în care apare în fața lui McKellen (1995)Robert Downey Jr personajul din Omul de fier.

În 1997, Downey a fost văzut în avocatul și victima lui Robert Altman (1998), alături de Kenneth Branagh, Daryl Hannah și Embeth Davidtz; în One Night Stand (1997), regizat de Mike Figgis, cu Wesley Snipes și Nastassja Kinski; și în Hugo Pool (1997), regizat de tatăl său, Robert Downey Sr., cu Sean Penn și Patrick Dempsey. În septembrie 1999, Downey a apărut în Albi și Black (1999), scris și regizat de James Toback, împreună cu Ben Stiller, Elijah Wood, Gaby Hoffmann, Brooke Shields și Claudia Schiffer. În ianuarie 1999 a jucat cu Annette Bening și Aidan Quinn în "Crime in a Dream" (1999), regizat de Neil Jordan.

În 2000, Downey a jucat împreună cu Michael Douglas și Tobey Maguire în Wonder Boys (2000), în regia lui Curtis Hanson. În această comedie dramatică, Downey a jucat rolul unui agent literar bisexual. În 2001, Downey și-a făcut primul său debut de televiziune când sa alăturat distribuției seriei Fox-TV Ally McBeal (1997) în calitate de avocat Larry Paul. Pentru acest rol, a câștigat Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun spectacol de către un actor în rolul principal în seria, mini-seria sau filmul realizat pentru televiziune, precum și premiul Screen Actors Guild pentru o performanță extraordinară de către un bărbat într-o comedie Serie. În plus, Downey a fost nominalizat la premiul Emmy pentru un actor de sprijin în cadrul unei serii de comedie.

Problemele legate de droguri ale actorului au evoluat din 1996 până în 2001, ducând la arestări, vizite de reabilitare și incarcerări și, în cele din urmă, au fost trase de Ally McBeal (1997). Emerging curat și sobru în 2003, Downey Jr. a început să-și reconstruiască cariera.

A debutat în muzică cu albumul său de debut intitulat "The Futurist", de pe Sony Classics Label, pe 23 noiembrie 2004. Cele opt cântece originale ale albumului, pe care Downey le-a scris, și cele două numere muzicale care au debutat ca cântece de copertă, vocea și talentul său muzical. Downey și-a prezentat versatilitatea în două filme diferite în octombrie 2003: The Singing Detective (2003), un remake al hitului BBC cu același nume, și thriller-ul Gothika (2003) cu Halle Berry și Penélope Cruz. Downey a jucat într-un rol puternic și totuși umilitor, inspirat de relatările din viața reală ale unor dintre cele mai prețioase secrete păstrate, printre care Dark Visions al lui Richard Linklater (2006) împreună cu Keanu Reeves, Winona Ryder și Woody Harrelson și Fur: Diane Arbus (2006) împreună cu Nicole Kidman și un film inspirat din viața lui Diane Arbus, fotograful venerat ale cărui imagini au capturat atenția la începutul anilor 1960. Aceste roluri au prezentat impulsul lui Downey din anul precedent al anului 2005, în care a jucat în filmul de lung metraj "Goodnight and Good Luck", premiat cu Oscar Robert Downey Jr personajul din Omul de fier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand apare Iron Man 4 ?

Cand apare Iron Man 4 ?  Marvel este doar o balansare când vine vorba de filmele lor și toți fanii Universului Marvel Cinematic nu se pot obține destul. În timp ce Marvel are încă o linie impresionantă în următorii ani, mulți dintre fanii săi sunt încă mâncărime pentru mai mult de Tony Stark aka Iron Man. Deci, Marvel ar putea elibera de fapt un "Iron Man 4"? În prezent, accentul MCU (Marvel Cinematic Universe) este viitorul film "Spider-Man: Homecoming" și cele două filme "Războiul Infinitului" care vor apărea în curând. Robert Downey Jr. va relua rolul lui Tony Stark aka Iron Man în viitorul "Spider-Man: Homecoming", dar întrebarea este dacă RDJ va relua rolul său pentru zvonul "Cand apare Iron Man 4". În plus, recent, "Black Panther" va avea, de asemenea, propriul său film solo și se pare că RDJ va relua rolul său și acolo. Potrivit lui Christian Times, se pare că "Iron Man 4" se va întâmpla, dar filmul u

Despre filmul Iron Man 3

Despre filmul Iron Man 3  este unul dintre cele mai de succes filme Marvel Studios, realizat vreodată, dar este și unul dintre cele mai divizate. Filmul a câștigat peste 1,2 miliarde de dolari la box office-ul mondial și, până acum, a fost înfrânt doar de filmele Avengers și Black Panther. Acesta a fost unul dintre cele mai anticipate filme din 2013, care servesc în mod efectiv ca o continuare a filmului Marvel's The Avengers din 2012. Fanii au fost dornici să vadă cum studiourile Marvel vor continua povestea MCU acum, când eroii s-au întâlnit în cele din urmă. Ar putea crea un film independent, unde fanii nu se întrebau în mod constant de unde erau Thor / Captain America / Hulk? Cum puteți să urmăriți ceva monumental ca Răzbunătorii? Ei bine, dacă sunteți Marvel și Robert Downey Jr. (care la acest moment au câștigat o cantitate imensă de influență în studiourile Marvel), îl angajați pe Shane Black pentru a aduce franciza Iron Man înapoi la elementele de bază, în timp ce făcea și